Završetak Duhovnih vježbi u svakidašnjem životu kod isusovaca u Splitu

U nedjelju 26. veljače 2017. završile su Duhovne vježbe u svakidašnjem životu u Rezidenciji Družbe Isusove u Splitu. Završno misno slavlje u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu predvodio je p. Stipo Balatinac SI, uz asistenciju, sviranje i pjevanje novaka Družbe Isusove. Svoj doprinos dali su i sami sudionici, osobito u liturgijskim čitanjima. Tako je Ana Tunjić čitala prvo čitanje, Vedran Pražen psalam, Ante Liović drugo čitanje i Dea Talijan molitvu vjernika.

Prije sv. Mise, a zbog skorog početka korizme, u 16.00 sati imali smo pobožnost Križnog puta koji su napisali sami sudionici duhovnih vježbi, a za što se posebno brinuo Ivan Vanjaka.

Duhovne vježbe započele su u nedjelju 18. rujna 2016. prvim nagovorom u 17.00 sati. Taj termin držali smo čitavo vrijeme sve do 19. veljače 2017. kada je bio zadnji nagovor. A tjedan dana kasnije uslijedio je svečani završetak s prigodnim domjenkom, kojega su pripremili sami sudionici. Zbog božićnih obveza Duhovne vježbe imale su pauzu od dva tjedna i to od samog Božića do blagdana Isusova krštenja (8. sječnja.). Na početku je bilo trideset polaznika, a do kraja ih je ustrajalo dvadeset i troje. Uglavnom su bili iz Splita i okolice, a starosna dob im je bila od 21. do 71. godine.

Same Duhovne vježbe obavljali smo po knjizi p. Slavka Pavina Sloboda za ljubav, pa mu i ovom prilikom zahvaljujemo i želimo dobro zdravlje i Božji blagoslov. Za vođenje i organizaciju bio je zadužen p. Stipo Balatinac, a pomagali su mu patri Radojko Karaman i Smiljan Milićević. Sva trojica su također bili i pratitelji polaznika.

Zahvalni smo Svemogućem Bogu na daru sv. Ignacija Lojolskog i Duhovnih vježbi i na svim duhovnim plodovima koje smo primili po Duhu Svetom. Neka naš rad i život budu na veću slavu Božju i spasenje besmrtnih duša!

 

pater Stipo Balatinac SI

 

Fotogalerija: