U nedjelju proslavljen blagdan Sv. Stanislava Kostke – zaštitnika novaka

U nedjelju 13. studenoga 2016. u novicijatu Družbe Isusove u Splitu svečano je proslavljen blagdan Sv. Stanislava Kostke, zaštitnika novaka Družbe Isusove. Središnji dio proslave bila je svečana sveta misa u kućnoj kapelici Sv. Stanislava u 11h, koju je predvodio pater Dražen Volk SI, profesor na Filozofskom Fakultetu Družbe Isusove i urednik znanstvenog časopisa Obnovljeni život.

U propovijedi je pater Volk istaknuo veličinu svetaca koji su živjeli autentičnost svoga poziva u svome vremenu, pa tako i Sv. Stanislava Kostke. Ističući njihovu autentičnost pozvao je i novake da budu autentični i originalni u svom pozivu, utječući se zagovoru Blažene Djevice Marije, po kojoj je i Sv. Stanislav dobio poziv za Družbu Isusovu.

Pod misom su pjevali novaci, predvođeni gospodinom Vinkom Maroevićem, našim dugogodišnjim suradnikom, koji je kršten u našoj crkvi na Manušu. Također je prisustvovao i gospodin Nedjeljko Crnčević, naš sakristan i dugogodišnji prijatelj Družbe Isusove.

U galeriji možete pogledati slike sa proslave, ali također i slike prethodnog dana kada je pater Volk imao susret sa novacima. Tijekom susreta govorio im je o svome pozivu i životu u novicijatu, jer je i sam nedavno bio novak Družbe Isusove, te je položio zavjete 2013. godine.