Prvi zavjeti u Družbi Isusovoj

 

DSC03048

Na spomendan sv. Roberta Bellarmina, u srijedu 17. rujna 2014. u Splitu, u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu, trojica novaka Družbe Isusove, Luka Ilić, Petar Klarić i Tomislav Vujeva, položili su svoje prve zavjete. Po običaju Družbe Isusove zavjetovanici su svoja obećanja izrekli prije sv. Pričesti, a pred uzdignutim Tijelom Kristovim, za vrijeme sv. Mise, koju je predvodio p. Ante Tustonjić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove. U koncelebraciji su još bili odgojitelji p. Stipo Balatinac, magister i p. Radojko Karaman, socij. Zatim, član kućne zajednice p. Franjo Pšeničnjak, te gosti p. Pero Vidović, p. Stjepan Bešlić i don Tomislav Ćubelić. Također je zavjetovanju prisustvovala i najbliža rodbina naših novaka, osobito roditelji, jedino Petru nisu bili u mogućnosti jer mu je otac nedavno operiran, a majka pokojna. Sviranje i pjevanje pod sv. Misom je predvodio gosp. Vinko Maroević, a ministrirali i služili su novaci prve godine Marko Petričević i Ivan Junušić, dok je sakristanske poslove obavljao gosp. Nedjeljko Crnčević. Za uređenje crkve pobrinule su se sestre milosrdnice Vilka i Antonija, a za slasni ručak naš ekonom p. Pero Marković i sestra Darija, kuharica.

Nakon završetka novicijata sada skolastici Družbe Isusove uputili su se u svoj rodni zavičaj, a početkom akademske godine započinju svoje studije u Zagrebu.

Preporučamo ih u Vaše molitve da ustraju u zvanju, savjesno žive svoje redovništvo te jednog dana prispiju i do svećeničkog ređenja.

Slike sa zavjeta možete pogledati ovdje.