ZAVJETI DRAŽENA VOLKA DI

U subotu, 14. rujna, na blagdan Uzvišenja svetoga Križa, svoje prve zavjete u Družbi Isusovoj položio je novak Dražen Volk. Do sada je kao svećenik pripadao Riječkoj nadbiskupiji, a s prvim zavjetima inkorporiran je u Hrvatsku pokrajinu Družbe Isusove. Zavjete je položio u novačkoj kapelici sv. Stanislava u Splitu, na Manušu, pod sv. Misom, koju je predvodio p. Ante Tustonjić, provincijal. U koncelebraciji su još bili, iz kuće, p. Stipo Balatinac, magister novaka, p. Radojko Karaman socij magistra i p. Franjo Pšeničnjak. Poseban Draženov gost je bio don Jenko Bulić, ravnatelj sjemeništa u Splitu, kolega sa studija iz Rima, prisustvovali su i don Vjenceslav Kujundžić, župnik s Mertojaka, gdje je Dražen povremeno pomagao na župi, don Tomislav Ćubelić, župnik sv. Duje i p. Marijan Steiner, profesor s Jordanovca. Na zavjetima su bili i Draženovi roditelji, brat sa suprugom, skolastik Hrvoje Mravak, te Vinko Maroević, koji je predvodio pjevanje, Nedjeljko Crnčević, naš sakristan i naše sestre milosrdnice: Ljerka, Vilka i Darija.

Sam čin zavjetovanja obavljen je prije sv. Pričesti. Naime, nakon što se pričesti predvoditelj sv. Mise, on uzme hostiju i drži je pred zavjetovanikom koji izgovara formulu zavjeta. Na taj se način želi posebno pokazati kako se zavjeti polažu pred samim Gospodinom. Nakon zavjeta uslijedila je pričest zavjetovanika i predavanje formule zavjeta na potpis p. Provincijalu. Potom su se pričest ostali svećenici, a zavjetovanik je pričestio prisutne vjernike. Sv. Misa je protekla u radosnom i pobožnom tonu, a nakon nje uslijedio je svečani ručak za goste.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su pomogli pri ovoj svečanosti, a napose onima koji su molili za Dražena i ostale novake, a što i dalje želimo i za što se preporučujemo.

Album slika sa zavjeta Dražena Volka DI.