Sestre Darija i Ljerka

Naše najbliže, svakodnevne, suradnice su ove dvije sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, koje već niz godina vrijedno i nesebično služe isusovačkoj zajednici u Splitu. S. Darija je zadužena za kuhinju, a s. Ljerka za vešarnu. Zahvaljujući njima kućanski su poslovi kod nas savršeno organizirani. Svim novacima one predstavljaju istinski uzor u požrtvovnom življenju svoga redovništva.

 

Nedjeljko Crnčević

Od 1978. godine pomaže u našoj crkvi kao sakristan, a i u drugim potrebnim poslovima. Još kao ministrant u svojoj rodnoj Neretvanskoj dolini volio je pomagati župniku, a ta ljubav prema Crkvi i njezinim službenicima ostala je u njemu do danas. Za sebe kaže kako ga privlače mir i tišina, a to je našao na ovome mjestu. Tu su ga svojom svježinom i vedrinom privukli isusovci br. Vinko i kasnije br. Pavo, a „zarobili“ ga Družbini novaci i njihova mladost. Najveću radost mu pričinja vidjeti svećenika koji je bio nekadašnji novak. Dok pomaže svećeniku obući se za sv. Misu, kaže da duboko u srcu osjeća vapaj i čežnju za vremenom kada će tako pomagati i novaku koji je trenutno pokraj njega.

Nedjeljko je oženjen suprugom Anđelkom, koja od 1990. godine pjeva u našem zboru, i otac je troje djece. 

Dr. Danijela de Micheli  Vituri

Specijalistica je obiteljske medicine, te brine o zdravstvenom stanju naših patara i novaka. Aktivna je vjernica i majka osmero djece. Angažirana je kao urednica emisija na Radio Mariji. Član je HKLD-a, HZBS-a, Savjetovališta za obitelj Gospe od Zdravlja, te zajednice Jordan.

Vinko Marojević

Orguljaš je i voditelj liturgijskog pjevanja u našoj crkvi, gdje je još kao šestogodišnjak počeo ministrirati. Kasnije je postao članom zbora, budući da je glas baštinio od svoje majke, koja je također bila aktivna u našoj crkvi. Za vrijeme studija u Zagrebu svirao je i pjevao u župi na Jordanovcu, a kasnije i u Palmi. Završio je orgulje na Institutu za crkvenu glazbu u Zagrebu, te potom diplomirao brodogradnju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon jednogodišnjeg rada u Opernhaus Graz u Austriji i usavršavanja u Rimu, danas je solist u operi splitskog HNK. Osim brojnih uloga u djelima Verdija, Puccinija, Gotovca, Zajca, Hatzea, Paraća i dr., posebno se istaknuo kao Evanđelist u „Muci po Ivanu“ B. Papandopula, te u oratorijima I. Žana. Održao je brojna gostovanja s ansamblom opere HNK, te brojne koncerte sakralne glazbe i oratorija u zemlji i inozemstvu.  Oženjen je profesoricom glazbene kulture i otac petero djece. 

S. Mirta Škopljanac Mačina

Naše novake u sviranju orgulja podučava s. Mirta, članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog Splitske provincije Navještenja Gospodinova. Glazbu je studirala i diplomirala na Institutu za crkvenu glazbu u Zagrebu. Nastavila je studij na Papinskom institutu za crkvenu glazbu u Rimu, te postigla: magisterij iz crkvene glazbe (musica sacra), licencijat iz gregorijanskog pjevanja (Canto gregoriano), te naslov crkveni orguljaš (Organista da chiesa) u klasi mo.Ericha Arndta. Od godine 1978.  živi i djeluje u Splitu, gdje razvija svoju glazbenu aktivnost u Samostanu sestara milosrdnica kao pedagoginja, dirigentica, a od 1983. godine i kao orugljašica u katedrali sv Dujma.