Novi novaci stupili u novicijat

U subotu, 07. listopada 2017. na spomendan Gospe od Krunice, na svečanom liturgijskom slavlju svoje redovničko ruho obukli su ns. Tomislav Barun, ns. Valentino Findrik, ns. Ivan Grahovac i nb. Aleksandar Stojčić. Time su završili prvu kušnju i započeli dvogodišnji novicijat, kao drugu kušnju. Pokajnički čin unutar same liturgije zamijenio je blagoslov talara, redovničkog križa, te dodjeljivanje knjižice „Duhovne vježbe“ sv. Ignacija Lojojskog, koji su simboli stupanja u novicijat. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je magister novaka p. Stipo Balatinac, a koncelebrirali su pater Radojko Karaman, koji obnaša službu socija novaka, te pater Ante Tustonjić.

 

Novak-skolastik Tomislav Barun, rođen u Zagrebu 18. srpnja 1988., primljen je kao kandidat za svećenika, patra. Prije novicijata završio je studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Marketing. Također je prošao dvomjesečne Duhovne vježbe u svakodnevnom životu.

 

Novak-skolastik Valentino Findrik, rođen u Bihaću (BiH) 23. svibnja 1992., primljen je kao kandidat za svećenika, patra. Prije novicijata završio je studij na Katoličkom-bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Filozofsko-teološki studij. Također je prošao Duhovne vježbe u svakodnevnom životu, te asketsko-duhovni program Exodus.

 

Novak-skolastik Ivan Grahovac, rođen u Zagrebu 25. lipnja 1986., primljen je kao kandidat za svećenika, patra. Prije novicijata završio je studij na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Zaštita bilja i diplomski studij fitomedicine. Također bio aktivan u molitvenoj zajednici IGMA i član KMNL ekipe.

 

Novak-časni brat Aleksandar Stojčić, rođen u Crikvenici 12. srpnja 1990., primljen je kao kandidat za časnoga brata. Završio srednju stručnu spremu za kuhara i slastičara. Prije novicijata bio je član Franjevačke Mladeži i sudjelovao u drugim duhovnim inicijativama.

 

Fotogalerija: