Novak Ivan Sigmund

sigmund

Rođen sam 2.1.1991. u Banja Luci, gdje sam uskoro i kršten. Zbog ratnih okolnosti se majka, brat i ja selimo za sv. Stjepana (26.12.2014.) u Zagreb, dok otac odlazi raditi u Njemačku, gdje ga često posjećujemo majka, brat i ja, te tamo i živimo jedno vrijeme.

1995. po završetku akcije “Oluja” se vraćamo za stalno u Hrvatsku. 1997. krećem u “OŠ Cvijetno naselje” u Zagrebu gdje završavam prva četiri razreda, a te sam godine dobio i sestru. Selimo u Osijek 2001. godine, gdje završavam osnovnu školu (“OŠ Mladost”). Upisujem 2005.godine IKG (“Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku”), gdje sam 2009. godine maturirao. Nakon srednje škole upisujem studij istraživačke fizike 2009. godine na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu u Zagrebu, gdje sam diplomirao u 9. mjesecu 2014. godine, te sam 20.9.2014. stupio u novicijat DI.

Iako su me odgajali u vjeri od početka mog života, u obitelji dodatno jača duhovni život nakon majčinog iskustva vjere u Međugorju, te još više nakon očevog izlječenja od raka. Još sam kao dijete govorio da ću biti svećenik, no nisam ozbiljno razmišljao, niti vidio jasno kako, dok nisam krenuo na fakultet, kad sam počeo o tom ozbiljnije razmišljati. Stupio sam u kontakt s Isusovcima, koje sam poznavao u Zagrebu, te sam se nakon razdoblja u kojem me je Bog raznim okolnostima odgajao, na ljeto između 3. i 4. godine faksa, odlučio za svećenički poziv. Sljedeće je godine potvrđeno i pitanje koji red. Odlučio sam završiti studij, te stupiti u Družbu Isusovu. Hvala Bogu na svemu.

Svoj novicijat završio je 17. rujna 2016. g. u Splitu.