Novački zavjeti u Splitu 2017. godine

U subotu, 16. 09. 2017. u novicijatu Družbe Isusove, proslavljen je dan novački zavjeta. Trojica novaka druge godine: Zlatko Brauchler (16. 08. 1991., Ludwigshafen am Rhein, Njemačka), Dino Stanić (24. 05 1992.,  Rijeka) i Matej Zdravčević (11. 01. 1992., Frankfurt am Mein, Čepin) položili su svoje prve zavjete pod sv. Misom u 11.00 sati, u crkvi Presvetog Srca Isusova na Manušu, koju je predvodio p. Dalibor Renić, provincijal HPDI. Sam obred zavjeta uslijedio je nakon pričesti predvoditelja, koji je pred svakim zavjetovanikom držao Presveto Tijelo i Krv Kristovu, a dok je zavjetovanik klečao i izgovarao riječi svoga obećanja. Zatim je zavjetovanik svoj pisani iskaz stavio na oltar i pričestio se. Nakon sv. Mise p. Provincijal je stavio svoj potpis na dokumente i time je obred zavjeta bio ispunjen.

Ovom svečanom opredjeljenju za život u siromaštvu, čistoći i poslušnosti u koncelebraciji su se pridružili p. Stipo Balatinac, magister novaka, p. Radojko Karaman, socij, p. Ante Tustonjić, bivši provincijal koji je primio novake, kućni patri Smiljan Millićević i Franjo Pšeničnjak, župnik novaka Zlatka iz Njemačke vlč. Bernhard Braun i don Ivan Urlić, vice-rektor bogoslovije u Splitu. Na sv. Misi također su bili i roditelji novaka i najuža rodbina i prijatelji.

Vrlo lijepo pjevanje predvodio je g. Vinko Maroević, a za pripremu i organizaciju slavlja novaci zahvaljuju sakristanima br. Ivi Pavinu, g. Nedjeljku Crnčeviću, sestrama milosrdnicama Dariji, Vilki i Antoniji, te moliteljima i dobročiniteljima.

Nakon položenih zavjeta novaci će posjetiti svoje rodne krajeve, obitelj i prijatelje, a s početkom akademske godine započet će studij filozofije u Zagrebu, na isusovačkom učilištu na Jordanovcu.

Poželimo im ustrajnost u zvanju, duhovni i intelektualni napredak te da uistinu svoj život predaju na veću slavu Božju, kako nas potiče naš utemeljitelj sv. Ignacije Lojolski – AMDG!

 

 

Fotogalerija:

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Proudly powered by WordPress | Theme: Lean Blog by Crimson Themes.